Doekle Terpstra opnieuw onderuit met actie tegen Wilders

in Column

Paul Verhaegh De website www.benoemenenbouwen.nl, waarop Doekle Terpstra oproept tot tolerantie, bevat een groot aantal proteststemmen – tegen Doekle Terpstra c.s. wel te verstaan. Spanning rond Geert Wilders neemt ondertussen toe, mede door acties van anderen waaronder ook het staatshoofd.   

Wie vanochtend op de site van Nederland benoemt & bouwt keek, zag in de deelnemerslijst nogal wat reacties staan tegen het initiatief. Onder namen als ‘Dhimmi’, ‘Josef Goebbels’, ‘Ali Illegali’. ‘Bijstand, trekker van’ en andere volkse taalvondsten lieten bezoekers weten dat zij niets zagen in het initiatief van Doekle Terpstra. Al op de eerste ochtend ging het deelnemersdeel van de site dan ook op slot.

 

 
Voor Doekle Terpstra is dit de tweede keer dat een initiatief tegen Geert Wilders in een sof eindigt. Eerder al pakte zijn oproep in Trouw verkeerd uit.
 

Het lijkt erop dat de goedkope kretologie van regenten zoals Terpstra c.s. en ook van de buitenparlementaire anti-cultuur steeds minder indruk maakt en zelf voorwerp van discussie begint te worden. Op de site van de PvdA trof ik bijvoorbeeld onlangs de volgende lezersreactie aan op de eerdere actie van Doekle Terpstra:

 

’12.12.2007 | Hammersma | WildersIk werk in Bos en Lommer en constateer, ook bij mezelf, irritatie over het feit dat er steeds meer volledig gesluierde vrouwen op straat lopen. Onze stadsdeelvoorzitter, partijgenoot, zegt over een groep Marokkanen die een duur gebouw hebben gekraakt om er een moskee van te maken `het is prima dat die mensen daar bidden´. Ik mis in de PvdA steeds meer de onkerkelijke, humanistische tak, waardoor het voor de partij ook moeilijker is stelling te nemen tegen uitwassen in de Moslimgemeenschap. Ik zal nooit, nooit, op Wilders stemmen, maar consumeer soms toch zijn uitspraken als een hamburger. Je weet dat het slecht is, maar soms toch wel lekker. Laten we de mensen zo nu en dan die hamburger gunnen, het is ook een soort uitlaatklep. Voor verstandige mensen is het niet nodig zich in dit verband te organiseren, die weten toch wel hoe het zit.’

 Meer bewijs van barsten in het linkse bolwerk is in de comments bij dit bericht op de site van de Amsterdamse PvdA te vinden.  

Ook de kersttoespraak van de koningin een week geleden viel vanwege een duidelijk anti-Wilderskarakter niet bij iedereen in goede aarde. Hare Majesteit versterkte met haar toespraak een beeld dat zij al eerder had opgeroepen door na de moord op Theo van Gogh wel een bezoek te brengen aan jongerencentrum waar zij sprak met Nederlands-Marokkaanse meisjes, maar niet aan de ouders van het slachtoffer, Theo van Gogh. Het feit dat de vader van Theo van Gogh een groot deel van zijn leven voor de Nederlandse staatsveiligheid (toen nog de BVD) heeft gewerkt, veranderde daar kennelijk niets aan. Op zo’n moment laat het staatshoofd zich toch even in lelijk in de kaart kijken. Nu dus een kersttoespraak die door menige autochtone Nederlander als een koude douche is ervaren. ‘Hare Majesteit roept op tot verdraagzaamheid jegens hen die onverdraagzaam zijn tegen het Nederlandse volk’, hoorde ik in mijn omgeving iemand zeggen. De opstelling van koningin Beatrix roept herinneringen op aan wijlen haar moeder die in de jaren ’50 – toen de Koude Oorlog nog ijs- en ijskoud was – een uitgesproken pacifistische speech hield voor het Congres van de VS. De toenmalige premier, Willem Drees sr., werd hierdoor in grote verlegenheid gebracht. Maar genoeg over Beatrix. Per slot van rekening is de minister-president verantwoordelijk voor de uitlatingen van Hare Majesteit, zodat deze hierover in het parlement verantwoording af zal moeten leggen. Laten we hopen dat de minister-president Balkenende daartoe door het parlement alsnog wordt geroepen.

 Het initiatief van Terpstra en de uitlatingen van Hare Majesteit dragen bij aan de steeds verder oplopende spanning rond Geert Wilders en zijn aangekondigde film over de Islam. De organisatie Nederland Bekent Kleur *)  voert al enige tijd actie tegen Geert Wilders. Zo organiseert de organisatie een handtekeningenactie tegen Geert Wilders. De lijst van mensen die de petitie van Nederland Bekent Kleur hebben getekend vindt u hier.  Op 24 december jl. heeft Nederland Bekent Kleur aangifte gedaan tegen Geert Wilders wegens diens uitlatingen in HP De Tijd over artikel 1 van de Grondwet en wegens de uitlatingen die hij deed tijdens een interview in het programma Hot Talk van BBC World op 22 maart 2006. In dat laatste interview zegt Wilders dat er in steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag geen meerderheid mag ontstaan van mensen die de Nederlandse cultuur niet dragen (de quote begint op ongeveer 19 m en 20 s in de video). Volgens Nederland Bekent Kleur is deze uitlating strafbaar. Navraag bij het Amsterdamse parket van het Openbaar Ministerie (OM) leert dat er naast deze aangifte nog 44 ‘oude’ aangiften liggen tegen Geert Wilders, allemaal gedaan als reactie op zijn Koran-uitspraken van vorig jaar. Ook van deze aangiften moet het OM nog beslissen of er tot vervolging wordt overgegaan.  

Voeg daarbij dat de Islamfilm van Wilders deze maand gepland staat en het is duidelijk dat een climax in het drama ‘Geert Wilders versus de politiek correcten’ aanstaande is. Het OM kan aangiften die zijn gedaan tenslotte niet eeuwig op de stapel laten liggen. Mocht het tot een vervolging van Wilders komen, dan zal dat bij menige autochtone Nederlander tot een verder verlies van vertrouwen in het justitieapparaat leiden en wellicht ook tot een verder toenemen van apathie en fatalisme: dat laatste is misschien nog wel het ergste. Wordt Wilders niet vervolgd, dan zal Justitie het een en ander te stellen krijgen met boze moslims en met de linkse buitenparlementaire beweging die nu eenmaal niet de gewoonte heeft zich neer te leggen bij besluiten waar men het niet mee eens is. Kortom, vervolging van Wilders drijft autochtoon Nederland weg van de overheid, niet vervolgen leidt tot een toename van geweldpleging en andere vormen van (links-)activistische eigenrichting. Wat je noemt een dilemma.

Een uitweg uit het dilemma bestaat er mijns inziens in dat de autoriteiten laten zien dat zij de maatschappijvrede wensen te handhaven tegenover eenieder die deze verstoort. Niet Geert Wilders vervolgen dus, maar een zero tolerance benadering tegenover eenieder die zich schuldig maakt aan geweldpleging, vandalisme, brandstichting en/of opruiïng tegen spraakmakende figuren. Dat zal het vertrouwen van de autochtonen herstellen en aanwezige maatschappijverziekers duidelijk maken dat er in Nederland geen plaats is voor mensen die ‘respect’ roepen terwijl hun gedrag vooral ‘intimidatie’ behelst.  

Voor Doekle Terpstra is het doek ondertussen al bijna gevallen. Hoe hoger het profiel, hoe minder missers iemand zich kan permitteren. Nog een misser, en dan is de regentencarrière van Doekle echt voorbij.  *) voor meer informatie over Nederland bekend kleur

 

Deel/Bewaar dit artikel
12 Reacties

12 Reacties

 1. Peter Siebelt

  Doekle Terpstra behoort al jaren tot een elite clubje subsidievreters die niet alleen huiveren voor de mening van Wilders over de islam maar meer de bui zien hangen wanneer Wilders daadwerkelijk tot de Haagse macht gaat behoren. Behalve de islam heeft Wilders namelijk nog een puntje op zijn programma staan: het aanpakken van de subsidievretende massa waartoe Terpstra en de zijnen behoren. Een massa die andersdenkenden wil ‘ausradieren’ vooral wanneer deze aan hun lucratieve bezigheden komen.

 2. Doekle Terpstra lijkt net of hij tegen de vrijheids van menning uiting hier in Nederland is.
  Hij valt heel de persoon Geert Wilders aan.
  Wat ie later weer overdraait dat ie zegt dat hij dat niet doet terwijl hij dat wel gedaan heeft.

  En hij valt Geert Wilders aan op zijn menning over de islam.
  En dan huurt hij nog mensen in ook nog zet zoals Fope de Haan en iemand die ik het zwaar tegen von vallen die ook aan de actie mee dee namelijk Harry Mens een zogezegde vriend van Pim Fortuyn.

  Ik vind het meer een actie tegen de vrijheids van mennings uiting dan een actie op Geert Wilders ook op Wilders maar toch ook op de vrijheids van mennings uiting.

  Want eigenlijk betrekt hij Terpstra ook alle Wilders stemmers der bij die der ook zo over kunnen denken.
  Ik vind dat Doekle Terpstra daar veel te ver in gaat.
  Hij valt eigenlijk alle Wilders kiezers aan.
  Die het recht hebben om een menning te geven waar ze voor staan in dit land.

  En ik vind het ook heel dom van Doekle Terpstra want je moet gewoon kritiek kunnen geven wat er in de islam gebeurd.
  Ik bedoel maar afgelopen oudjaarsdag werd in Brussel het jaarlijks vuurwerk afgelast van wege tereurdreiging.

  En in Rotterdam waren 3 verdachten aangehouden die waarschijnlijk een aanslag wouden plegen met nieuwjaars nacht.
  Ik bedoel maar ze wouden het plegen op het jaarlijks festival met nieuwjaar op de ermasrus brug in Rotterdam.

  Waar met nieuwjaars nacht ongeveer 15.000 mensen staan.
  Het had een groot bloedbad kunnen worden.
  En dan zou Geert Wilders dus ze mond moeten houden voor dit soort mensen die dit willen doen.
  Nee dat zou niet mogen kunnen vind ik.

  En dat we maar met elkaar zo goed moeten samen leven wat op de Trouw stond afgebeeld.
  Nou nou denk ik wat er de laaste dagen zich heeft afgespeeld.
  Een actie tegen Geert Wilders maar ondertussen bijna een aanslag gebeurd een grote hier in Nederland door moslim teroristen.

  Nou ik ben benieuwd of Doekle Terpstra nog wel door was gegaan met zijn actie tegen de uitspraken van Geert Wilders als die aanslag zou zijn geweest.
  Als dat zo was had Doekle Terpsta jankend op bed gelegen.

  Maar toch het schilde niet veel.
  Maar wat er ook went en keerd en wat er door de linkse media over Geert Wilders wordt gezegd hij overtuigd toch de kiezer.
  En hij zal meer de kiezer overtuigen met deze punten dan de punten van linkse partijen die ze de kiezer aanspelen.

 3. Doekle Terpsta doet net of de Partij van Geert Wilders een extreem rechts onvertrouw bare partij is.
  Terwijl dat helemaal niet zo is.

 4. Ten eerste: Doekle Terpstra IS tegen de vrijheid van meningsuiting. Zijn manier van werken doet sterk denken aan een socialist uit de jaren dertig en veertig, n.l. een éne Adolf H.. Toen ik naar de site http://www.benoemenenbouwen.nl ging dacht mijn dochter van 5 gelijk aan “De Film van Ome Willem” en begon spontaan “deze vuist op deze vuist” te zingen. Dat toont gelijk het niveau van dit soort lui aan. Ik vraag mij nog steeds af waarom Doekle Terpstra destijds geen oproep deed aan de marokaanse gemeenschap in Slootervaart ten tijde van de rellen. Dat een allochtoon 2 politie mensen neersteekt en groepen marokanen auto’s in brand steekt is in zijn ogen dus de normaalste zaak van de wereld…

 5. Best een goed artikel. Mijn grootste bezwaar tegen de actie in trouw is dat het een initiatief van boven is, en ik denk dat het daarom weinig effect sorteert, alleen voor de protestantse gewetens van Doekle Terpstra en Geert Mak.

 6. Clinton Aarts

  Eens met Ewout, ik ben van mening dat deze acties niet door Terpstra zelf maar door een ander persoon/organisatie is opgezet en dat hij het moet uitvoeren. Hij is gewoon een marionet van de gevestigde orde.

 7. Ik denk dat wel meer mensen mee spelen Clinton maar ik denk toch wel dat Doekle Terpstra toch nog het meest hier achter zit.
  Want hij was er heel emotieneel over Doekle Terpstra over de uitspraken van Geert Wilders.

  Dus ik weet het haast wel zeker dat Doekle Terpstra vol met haat zit over Geert Wilders.

 8. Ronald Vliegen

  Weet je wat het gekke blijft? Dat Doekle Terpstra en anderen die het altijd opnemen voor solidariteit en tolerantie als het Wilders betreft maar datzelfde nooit doen als radicale moslims uit naam van Allah wolkenkrabbers binnenvliegen (New York), onschuldige mensen onthoofden (Irak), opiniemakers doodschieten en pogen te onthoofden (Amsterdam), bussen, metro- en treintoestellen opblazen (Madrid en London), een land belagen vanwege de etniciteit van het grootste gedeelte van de bevolking (Israel), onschuldige feestvierende mensen proberen te doden (Bali of het Rotterdamse nieuwjaarsfeest afgelopen jaarwisseling) of wanneer imams uit naam van de Koran prediken dat homo’s varkens zijn, vrouwen geslagen mogen worden en alle ongelovigen onreine wezens zijn.

  Zouden mensen als Terpstra werkelijk willen opkomen voor tolerantie maar te laf zijn om iets van radicale moslims te zeggen? Of zouden ze spreekwoordelijk liever kijken naar de splinter in andermans oog dan de balk in die van henzelf?

 9. Ik ben benieuwd hoe Doekle Terpstra reageert als hij in een gekaapt vliegtuig zit.
  Of hij dan nog wel door gaat met zijn actie.

 10. Figuren zoals opper-dhimmi Terpstra zijn ras-opportunisten die menen te wedden op het winnende paard in de hoop het vege lijf te redden als de beoogde Islamisering van ons land eenmaal goed op gang is gekomen.

  Tijdens de vorige bezetting waren er leden van de NSB die om den brode of voor een baantje hand- en spandiensten verleenden ten behoeve van de Duitsers.

  Hetzelfde zien we nu ook weer gebeuren; men is bang voor de moslimpopulatie van 1 miljoen personen waaronder individuen die dreigen met ‘Parijse toestanden’ als er hard zou worden opgetreden tegen b.v. Marokkaanse relschoppers.
  De Cohens, Vogelaren en Terpstra’s staan zeker niet aan de zijde van de autochtonen die (nog) wonen in één van de 40 Vogelaarwijken.
  Daar regeren de z.g. gematigde imams en de buurtvaders omdat de politie niet mag optreden tegen de ‘kansenjongeren’.

  Men kan het met de toonzetting van Geert Wilders niet altijd eens zijn, maar hij is een van de weinigen die precies zeggen waar het op staat in politiek Den Haag.
  De overige politici hullen zich in wollig taalgebruik, bang om de allochtonen te kwetsen en zodoende dit stemvee te verliezen.

  Geert Wilders is onze laatste hoop om de dreigende Islamisering van ons land te stoppen, want de rest van het zootje heeft de handdoek al in de ring gegooid. Zeker een partij als de PVDA die in feite een moslimpartij in vermomming is.

  Kritiek op de Islam is voor hun taboe want zij hebben een sinister verbond gesloten met de politieke Islam om ons volk rijp te maken voor de sharia.
  Stapsgewijs zal de Islamitische wetgeving worden ingevoerd in het kader van Godsdienstvrijheid, tolerantie en verdraagzaamheid.
  Linkse excuses die het mogelijk maken dat ons land de eer krijgt de eerste Islamitische Staat te worden in West-Europa.
  Wij bedanken voor die ‘eer’ en blijven steun verlenen aan de PVV die symbool staat voor het Verzet tegen de huidige Bezetter.

  Genoeg is Genoeg contra Benoemen en Bouwen.

  Het is ons overigens opgevallen dat er zoveel figuren uit de bouwwereld het manifest van Terpstra hebben ondertekent.
  De geschiedenis herhaalt zich blijkbaar; tijdens de vorige bezetting verdiende men dik geld aan het bouwen van bunkers.
  Nu kan men een aardige Euro verdienen met de bouw van moskeeën, Islamitische ziekenhuizen, Verpleeghuizen etc.

  Maar zaken zijn nu eenmaal zaken…

 11. Alle aandacht blijft toch bij Geert Wilders.
  Ook na het gedoe met Doekle Terpstra.
  De andere in Den Haag hebben niks te melden.
  En zijn geen aandacht trekkers.

  En komt ook niks zinsvol uit.
  En bij Geert Wilders dus alleen.
  Het gaat gewoon mooi door met Geert Wilders.
  Fijn vind ik dat.
  Hoe meer aandacht bij hem hoe meer stemmen straks voor hem bij de verkiezingen.

  Van knettergek tot Doekle Terpstra tot de koran en de film en zelfs de pruik met carnaval van Geert Wilders en noem maar op.
  Hij is een aparte persoon voor de Nederlandse politiek.
  Net als toen met Pim Fortuyn.

  Ik hoop niet dat er iets met Geert Wilders gebeurd met een aanslag of zo.
  Want Nederland treft maar weinig van deze soorten politieke personen.

 12. doekle terpstra hater

  Doekle Terpstra is een vieze vuile volksverrader! Die vent probeert gewoon bepaalde lieden zover te krijgen dat Geert Wilders vermoord wordt. Als Geert Wilders wat overkomt, dan is hij daar medeverantwoordelijk voor. Die vieze vuile schijnheilige gluiperd woont uiteraard zelf in een probleemloze blanke villawijk. Het kan deze ongelofelijke vuile viezerik gewoon geen klote schelen wat dat smerige allochtonentuig Nederlanders aandoet. De moorden en verkrachtingen die deze biculturelen plegen laten hem koud, als zijn eigen kringetje maar niets overkomt. Waarom? Omdat hij behoort tot dat vieze vuile smerige links geindoctrineerde multicultieachtige langharige hippie tuig uit de jaren 60 en 70!

  (gedeelte verwijderd door moderator omdat dit stuk in strijd is met de disclaimer)

Reageer!

We ondersteunen het gebruik van Gravatars - maak je eigen Gravatar aan en word eenvoudiger herkend op blogs!

XHTML: Je kunt onder andere de volgende tags gebruiken in je reactie: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>